Maltežan Seznam forumov



Kako si lahko to storil?

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Maltežan Seznam forumov -> Pomagajmo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Medika
Zlati član


Pridružen/-a: 03.04. 2007, 19:02
Prispevkov: 239
Kraj: Murska Sobota

PrispevekObjavljeno: 28 Okt 2007 14:05    Naslov sporočila: Kako si lahko to storil? Odgovori s citatom

KAKO SI LAHKO TO STORIL??

Ko sem bil mladiček, sem te zabaval s svojimi akrobacijami in te spravljal v smeh. Klical si me moj otročiček in prezrl množico pogrizenih čevljev ter nekaj ''umorjenih'' blazin. Postal sem tvoj najboljši prijatelj. Kadar sem bil poreden, si požugal s prstom in mi rekel: ''Kako si lahko storil kaj takšnega?'', ampak potem si se me usmilil ter me popraskal po trebuščku.
Moje privajanje stanovanju je trajalo malo dlje, ker si bil zelo zaposlen, toda družno sva opravljala tvoje delo. Spominjam se noči , ko sem se stisnil k tebi in poslušal tvoje izpovedi ter tihe sanje in verjel, da življenje ne more biti lepše. Hodila sva na dolge sprehode v park, skupaj sva tekla, se vozila z avtom, se ustavila na sladoledu (jaz sem dobil samo tulec, ker si dejal da sladoled ni za pse). Cele dneve sem dremal na soncu in čakal, da prideš domov.
S časoma si vedno več preživel v službi, ustvarjal svojo kariero in iskal svojo življenjsko družico. Čakal sem te potrpežljivo, te podpiral, ko si bil razočaran in zlomljenega srca. Nikoli nisem grajal tvojih slabih odločitev, se pritoževal nad tvojimi glasnimi prihodi. Niti takrat, ko si se zaljubil.
Tudi njo, ki je sedaj tvoja žena, čeprav ne mara psov, sem sprejel v najin dom, ji pokazal naklonjenost in jo ubogal. Bil sem srečen zato, ker si bil ti srečen. Potem sta dobila otroka in s tabo sem delil navdušenje. Očarala me je otrokova rožnata polt, njegov vonj in tudi jaz sem želel skrbeti zanj. Vendar mi nista zaupala. Zaprla sta me v drugo sobo ali pasjo košaro, da mu nebi kaj storil. Ne veš kako zelo sem si želel njegove bližine in ljubezni, toda postal sem ''ujetnik ljubezni''.
Ko je odraščal, sem postal njegov prijatelj. Oprijel se je moje dlake, se dvignil na svoje majave nogice, raziskoval s svojimi prstki po mojih ušesih, drezal v moje oči in mi poljubljal gobček. Ljubil sem vsak njegov dotik – ker je bil tvoj sedaj tako redek – in dal bi svoje življenje zanj.
Zlezel sem v njegovo posteljo, poslušal njegove skrivnosti in sanje, skupaj sva čakala, da bova zaslišala zvok tvojega avtomobila na dvorišču. Včasih si, če te je nekdo vprašal ali imaš psa, ponosno izvlekel mojo sliko in denarnice ter pripovedoval zgodbe o meni. Sedaj pa na to vprašanje odgovoriš samo ''imam'' in spremeniš temo.
Iz ''tvojega psa'' sem se spremenil v ''samo psa'' in ogorčen si nad vsakim stroškom zame.
Sedaj si dobil novo službo v drugem mestu in z družino si se preselil v novo stanovanje, kjer ni dovoljen imeti hišnih ljubljenčkov. Sprejel si pravilno in dobro odločitev za tvojo ''družino'', toda včasih sem bil tvoje edina družina jaz.
Veselil sem se vožnje z avtom, dokler nismo prispeli do zavetišča. Smrdelo je po psih in mačkah, po strahu in obupu. Izpolnil si papirje in dejal: ''Vem, da boste našli dober dom zanj''. Gospe so skomignile z rameni in ti namenile žalosten pogled. One so vedele kaj se zgodi s starejšimi psi, tudi če imajo papirje.
Prstke svojega sina si moral ''strgati'' z mojega kožuha, ko je kričal: ''Ne, očka! Prosim, ne dovoli jim, da mi vzamejo psa!''
Skrbelo me je zanj. In kaj si ga ravnokar naučil o prijateljstvu, zvestobi, o ljubezni in odgovornosti ter spoštovanju za celo življenje?
V slovo si me potrepljal po glavi, se izognil mojemu pogledu in prijazno zavrnil, ko so ti ponudili mojo ovratnico in povodec.
Velikokrat si imel rok za oddajo dela. Sedaj imam tudi jaz rok. Rok do konca življenja.
Ko si odšel so prijazne gospe v zavetišču dejale, da si verjetno za selitev vedel že pred meseci in da ti ni bilo mar poiskati mi drugi topel dom. Staknile so glave in dejale: ''Le kako je lahko storil kaj takšnega?''
Tukaj v zavetišču so pozorni do nas, kolikor njim pa njihov zapolnjen urnik dopušča. Seveda nas hranijo, ampak jaz sem izgubil tek že pred dnevi.
Prve dni sem vedno, ko je nekdo prišel mimo moje ograje, pritekel pogledat in upal, da si ti. Da so bile vse le grde sanje in si me prišel iskat. Potem sem upal, ki bo vsaj kdo, ki mu ne bo vseeno, nekdo ki me bo rešil.
Ko sem ugotovil, da ne morem tekmovati z razposajenimi, veselimi mladički, ki jih ne skrbi njihova usoda, sem se zavlekel v kot in čakal.
Slišal sem njene korake, ko je konec dneva prišla pome. Odkorakal sem z njo po hodniku v posebno sobo. V strahotno tiho sobo. Položila me je na mizo, me počohljala za ušesi in mi dejala, naj nič ne skrbim.
Srce mi je razbijalo od pričakovanja kaj se bo zgodilo, toda občutil sem tudi olajšanje. Ujetnik ljubezni je pripel na konec poti. Kot vedno me je bolj skrbelo zanjo kot zame. Videl sem, kakšno breme nosi, tako kot sem tudi pri tebi poznal vsako razpoloženje.
Videl sem solzo, ki ji je spolzela po licu, ko mi je privezala obvezo okoli prednje tačke. Obliznil sem ji roko, tako kot sem jo tebi, kadar sem te tolažil. Strokovno je zapičila iglo v mojo žilo. Ko sem začutil hladno tekočino krožiti po mojem telesu, sem se ulegel, pogledal v njene prijazne oči in zamrmral: ''Kako si lahko to storila?''
Morda je razumela moje besede. Nežno me je objela in mi dejala: ''Oprosti mi'', ter mi razložila, da je njeno delo skrb za moj odhod v lepše kraje, kjer ne bom prezrt, zanemarjen ali zapuščen, kjer se mi ne bo potrebno boriti. Kraj, ki je poln ljubezni in topline, tako drugačen od tega. Z zadnjimi močmi sem ji poskušal z zamahom repa povedati, da tisto ''kako si lahko!'' ni bilo namenjeno njej.
Ti, moj ljubljeni gospodar, ti si bil tisti na katerega sem mislil, ko sem izrekel: ''Kako si lahko to storil!''
Vedno bom mislil nate in večno bom čakal, da prideš pome, moj ljubljeni gospodar!


Jim Willis, 2001
Director, The Tiergarten Sanctuary Trust, accredited member of The American Sanctuary Association, and Program Coordinator, International Society for Animal Rights
e-mail: jwillis@bellatlantic.net



zgodba, ki je velikokrat resnična...in ki nebi smela biti resnična
cry Jok cry
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
karmen
Zlati član


Pridružen/-a: 10.02. 2007, 19:44
Prispevkov: 489

PrispevekObjavljeno: 28 Okt 2007 19:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živjo,

Kar stisne me, ko pomislim, da se to dogaja marsikateremu prej ljubljenemu ter nato zavrženemu kosmatemu prijatelju. cry

Verjetno bo kar držalo, da je ravno človek lahko najbolj zlobno in brezsrčno bitje na tem planetu. Žal ... Jezen Zalosten Jezen

Lp

Karmen&Alysa
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tina



Pridružen/-a: 12.06. 2007, 22:13
Prispevkov: 1005
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: 28 Okt 2007 19:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

karmen je napisal/a:


Kar stisne me, ko pomislim, da se to dogaja marsikateremu prej ljubljenemu ter nato zavrženemu kosmatemu prijatelju. cry

Verjetno bo kar držalo, da je ravno človek lahko najbolj zlobno in brezsrčno bitje na tem planetu. Žal ... Jezen Zalosten Jezen



Se strinjem Karmen!!! Grozno Huh Huh Huh
_________________


www.valentinasmagicmaltese.com
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Medika
Zlati član


Pridružen/-a: 03.04. 2007, 19:02
Prispevkov: 239
Kraj: Murska Sobota

PrispevekObjavljeno: 28 Okt 2007 21:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

in lahko samo pomislimo koliko ljudi je takih...ogroooooomno...zakaj si potem sploh omislijo psa Jezen do konca Jezen do konca ...pomislijo za nadaljnih 5 ali 6 let...ne pomislijo pa na to da psiček lahko živi do 20 let...le kaj je s temi ljudmi Jok Jezen do konca
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
karmen
Zlati član


Pridružen/-a: 10.02. 2007, 19:44
Prispevkov: 489

PrispevekObjavljeno: 28 Okt 2007 21:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živjo,

Ja res je. Zalosten Samo poglejmo koliko oglasov je za našo pasmo, ko svojega ljubljenčka lastniki PRODAJAJO naprej in ne podarijo. Razlog? Sebičnost, ki nima meja. Jezen do konca Jezen Jezen do konca

Lp

Karmen&Alysa
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lucyka
Zlati član


Pridružen/-a: 29.12. 2007, 18:55
Prispevkov: 52

PrispevekObjavljeno: 19 Apr 2008 18:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kok je to žalostn, ne razumm kako lahko ljudje to počnejo , a se jim živali nč ne smiljo, js tega neb nikol nrdila, kljub temu da nam je potepuška mačka pred 3 leti pustila 3 majhne mucke smo skrbel zanje in tut za njihove potomce tko d jih mamo zdej okol 10 pa še kmal bodo mladički (a kdo rab mucka)
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Nina*



Pridružen/-a: 03.05. 2008, 20:07
Prispevkov: 9

PrispevekObjavljeno: 28 Maj 2008 21:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hey!

to je res grozno kako lahko to eni naredijo, lahko se bi takšni ljudje zavedali da imajo tudi živali čustva! jas svojega psa nebi dala za dobeno ceno vstran niti za cel svet kr mi moj pes pomeni moje življenje in verjetno vam tudi
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
anc.buc
Zlati član


Pridružen/-a: 22.01. 2008, 19:53
Prispevkov: 35

PrispevekObjavljeno: 02 Jun 2008 15:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jok Jok Jok Jok Jok Jok Jok Jok Jok Jok Jok Jok Jok Jok Jok Jok Jok Jok Jok

moram priznat, da, ko sem brala to zgodbo me je premagal jok. nisem si mogla kaj. Jok Jok Zalosten res nevem kako se lahko na svetu kaj takega zgodi.

zdaj sem pa res začela še sama pri sebi razmišljat ali sem dobra skrbnica! Kaj
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zvezdica23



Pridružen/-a: 20.10. 2008, 20:53
Prispevkov: 5

PrispevekObjavljeno: 25 Okt 2008 22:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

res žalostno ne vem zakaj si ljudje potem nabavljajo žival če ne mislijo skrbet za njega Jezen do konca
drgač pa jz svojega bobija ne dam nikamor in nikomur sem preveč navezana nanj in on name Smeh
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
_lari_
Zlati član


Pridružen/-a: 28.01. 2008, 19:05
Prispevkov: 680
Kraj: primorska

PrispevekObjavljeno: 26 Okt 2008 08:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

katastrofa,sploh ne morem nehat jokat Jok mislim,jst svoje ne bi dala za ves denar sveta,res ne. bi raje živela v zanikrni kleti,kot dabi se preselila nekam kjer psi niso dovoljeni,in jo oddala. prekleta sebičnost .. pa še marsikaj drugega Jezen do konca
_________________
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
KaRiiN
Zlati član


Pridružen/-a: 04.08. 2008, 09:33
Prispevkov: 79
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 27 Okt 2008 20:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jok Jok Jok Jok Jok Jok Jok Jok Jok Jok Jok Jok Jok Jok Jok Jok Jok Jok
Tudi js nevem, zakaj si ljudje kupijo psa, če ga potem zavržejo. Pes ima samo svojega gospodarja in res SOVRAŽIM ljudi, ki so tako brezčutni, da svojega ljubljenca takrat, ko ni več srčkan mladičke zavržejo Jezen do konca Jezen do konca ...in še huje PRODAJAJO!!! Jezen do konca Jezen do konca
_________________
Karin & Sky
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
zvezdica23



Pridružen/-a: 20.10. 2008, 20:53
Prispevkov: 5

PrispevekObjavljeno: 27 Okt 2008 20:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

am ja moje izkušnje ko bi morala psa dobit tud niso nč kaj vredi.
_________________
i love my dog
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Bavci



Pridružen/-a: 29.10. 2008, 17:14
Prispevkov: 9
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: 03 Nov 2008 20:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Grozno, kr jočem iuiuo
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sandra
Zlati član


Pridružen/-a: 30.01. 2009, 14:16
Prispevkov: 54

PrispevekObjavljeno: 30 Jan 2009 19:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jooj,krutost ne pozna meja. mjunhz vfrcde
Jok Jok Jok Jok Jok
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Maltežan Seznam forumov -> Pomagajmo Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.