Maltežan Seznam forumov



Kako in kje smo se prvič spoznali s to pasmo

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Maltežan Seznam forumov -> Naši maltežani
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
karmen
Zlati član


Pridružen/-a: 10.02. 2007, 19:44
Prispevkov: 489

PrispevekObjavljeno: 07 Apr 2007 18:40    Naslov sporočila: Kako in kje smo se prvič spoznali s to pasmo Odgovori s citatom

Živjo,

Mislim, da bi bilo zelo zanimivo zvedeti, na kakšen način smo se prvič srečali s pasmo, ki nas je očitno čisto prevzela. In seveda prav je tako.

Torej moja zgodba...

Vedno sem si želela imeti kužka, pa nikoli ni bilo pravega časa za to. Služba, dom, otrok in študij ob delu mi je jemalo vso energijo in prosti čas. Ves čas sem si govorila, da ko bom končala s študijem in si uredila stanovanje bom naredila nekaj za svojo dušo in si nabavila edinega prijatelja na svetu, ki ga lahko kupiš. Pa je vedno prišlo nekaj vmes in je vse ostalo le pri dobrih željah..

Bližal se je že moj 40. rojstni dan, in moja edina želja je bila, da končno dobim eno majhno kepico. Moj Janez se vsake stvari loti zelo analitično in strokovno, mene pa seveda bolj vodijo čustva. Torej njegov prvi korak je bil, da mi je prinesel knjigo o psih, kjer so objavljene skoraj vse pasme, ki jih poznamo. Ker sem si želela majhnega kužka, se mi je zdel kavalir prav dobra izbira. Moram priznati, da sem maltežana čisto spregledala in nisem niti pomislila, da bi to lahko bil moj kužek.
No in potem je nekega dne prišel Janez ves navdušen domov. Srečal je lastnico maltežana in kepica se mu je izjemno prikupila. Bil je res čisto prevzet. To je bil tisti odločilni trenutek, da sem se odločila, da bom o tej pasmi poizkusila izvedeti največ kar se da. Po tem sem postala pravi odvisnik od interneta, saj sem prebrala skoraj vse kar je napisanega o tej pasmi, pa naj si bo to na ameriških ali drugih straneh. Pomezik

Pasma me je res čisto očarala. In tako smo postali in seveda ostajamo pravi ljubitelji te čudovite pasme.

Torej za moj 40. rojstni dan sem dobila darilo, ki mi sedaj prinaša veselje prav sleherni dan. JUPI!!!
Naj zaključim s citatom, ki mi je res pri srcu:

Many people will walk in and out of your life, but only true friends will leave footprints in your heart. Kazati jezik



Lp

Karmen
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zvezdica
Zlati član


Pridružen/-a: 22.03. 2007, 21:24
Prispevkov: 584
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: 07 Apr 2007 21:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz sem do prejšnjega poletja za maltežane sicer slišala, ampak nisem posvečala posebne pozornosti tej pasmi...Že od majhnega sem si namreč želela zlatega prinašalca in tako se je vse vrtelo samo okrog njih... Smejati se na glas Lansko poletje pa je v apartmaju nad nami (na morju) počitnice preživljala najlepša kužika na svetu - maltežanka! Večkrat je prišla k nam v apartma, tako da smo jo božali, crkljali in takrat sem vedela, da bo moj bodoči kuža maltežan! JUPI!!!

Seveda je bila prva ideja internet in salomonec.....Hvalabogu sem našla forume, izvedela vse možno o nerodovniški reji angry , in tako sem šparala in šprala in šparala...Letošnjega februarja pa se nam je končno pridružil najbolj oboževan, najbolj razvajen in najbolj scrkjlan član (ali naj rečem kar šefe tongue )družine - Nicky love together

LP,Mateja
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Medika
Zlati član


Pridružen/-a: 03.04. 2007, 19:02
Prispevkov: 239
Kraj: Murska Sobota

PrispevekObjavljeno: 07 Apr 2007 21:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

no pa da boste izvedele kako sem jaz prišla naa idejo, da bo moj pes maltežan!

že dolgo dolgo sem si želela psa. Tudi mama si ga je in tako mi je obljubila, da si ga bom lahko kupila, če bom v osnovni šoli pridna. In tako sem ji obljubila da bom in obljubo sem tudi držala.
Želela sem si majhnega prikupnega psučka. Že prej smo imeli kupljeno knjigo Pes, ki pa je le ležala na police. Mama mi je dejala, da mi bo zrihtala kao maltežana pri njeni sodelavki, kasneje pa mi je rekla, da je ugotovila, da je sodelavkina psička, le mešanka med to ljubko pasmo in še enim pritlikavim kužekom. Jaz pa si mešančka res nisem želela Jezen. Ker me je pa zanimalo kako sploh pravi maltežan izgleda sem se odpravila na polico iskat tisto že prej kupljeno knjigo, ki je do zdaj le ležala na polici. Listala sem in listala, ter iskala pasmo, ki bi mi ustrezala. Končno sem prišla na stran, na kateri je kraljeval pes maltežan. Takoj na prvi pogled sem se zaljubila vanj. Iskala sem po salamonu po internetu ter pristala na oglasu, ki je res deloval domače ter prijazno. Mama je poklicala ter se zmenila za obisk kdaj bomo prišli mladička gledat. Nestrpno sem čakala ta dan in končno je prišel JUPI!!!
Odpeljali smo se v Kog. Tam so nas pričakali, tedanji lastniki mladička, res je bil prekrasen. Vsa družina se je zaljubila vanj. Zmenili smo se kdaj ga bodo pripeljali k nam. Hjoj...čakala sem in čakala in končno je bil mesec naokoli ter prišel je dan, ko smo na dom sprejeli mladička JUPI!!! Nekdanji lastniki so se le stežka poslovili od te male bele kepice a so se morali, ta pes je bil moj! Kazati jezik Ljudje pri katerih sem kupila mladička so res prijazni in stike smo obdržali vse do danes. Sporočamo si razne malenkosti, za katere se zdi, da niso omembe vredni a zame je vsak podatek, ki se tiče Brinota pomemben.

Zdaj pa se mi zdi, da sem že dovolj napisala... srecen


lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
sailila



Pridružen/-a: 12.10. 2007, 21:10
Prispevkov: 16

PrispevekObjavljeno: 13 Okt 2007 15:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

uf...pa se moja ljubezenska zgodba:res ampak res so mi vsec vse pasme psov in prav z skoraj vsako si znam predstavljati zivljenje...mi je pa mami pravila da sem vedno kot otrok,kljub temu da smo imeli ze 3pse,hotela imeti malega beleka kuzeka z dolgo dlako(ki sem ga prvic videla na eni razstavi in mislim da je bil tisti maltezan italjancek).no,pred enim letom sem se z fantom in sinom preselila na svojo in takrat se je zacelo iskanje nove pasme,s katero bom delila zivljenje.na zalost je bilo tako da nikakor nisme mogla najdti pasmo,ki bi me popolnoma ocarala.na kar me je enkrat mami spomnila na maltije in sedaj me ta ljubezen drzi ze dobro leto,z vsakim dnevom je mocnejsa in vecja Ljubezen
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Kepica
Zlati član


Pridružen/-a: 09.04. 2007, 08:51
Prispevkov: 1298
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 13 Okt 2007 21:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi jaz še nisem povedala. Ko sem bila še v osnovni šoli, si je sočolka iz višjega razreda (z njeno sestro sem bila v razredu) noro želela maltežančka. in sitnarila in istnarila in sitnarila, dokler... Potem ga je dobila. Takrat sem prvič videla to kepico, malo pikico, še sedaj jo vidim, kako se je stiskala v naročju te sošolke srecen Takrat me je prvič napadla želja, da bi imela čisto svojega kužeka, ampak sem bila seveda za to še precej nezrela (še dobro, da je mami to vedela, če že jaz nisem Smeh)

Naslednjič sem podoživela to željo, ko je moja soseda prinesla takšno malo kepico domov (soseda je odseljena, naši sosedje so njeni starši, ki jih sem in tja obišče). Kadar sem jo videla, sem šla koj tja in pocartala malo pikico (sedaj sem tudi izvedela, da je Nellyjina polsestrica po očku Kazati jezik)

Potem pa sem se preselila v svoje stanovanje in vedno bolj sem si predstavljala, da bi po stanovanju moralo tekati nekaj belega kosmatega... To me je matralo toliko časa, da sem se vsedla za računalnik in začela iskati podatke o maltežančkih. Med iskanjem sem naletela tudi na malty forum, kjer sem se ogromno naučila Zmeden Pa več kot sem se naučila, bolj sem si jo želela in tako sem dejansko začela iskati. Iskanje je trajalo pol leta in naposled JUPI!!! je k meni prišla moja princeska Nelly WAW KUL Ava
_________________
Nelly & Tina
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
*mony*
Zlati član


Pridružen/-a: 06.09. 2009, 16:01
Prispevkov: 232
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: 16 Sep 2009 12:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

še jaz Smejati se na glas . Odkar vem zase imamo doma pse in mačke, pa tudi druge živalce, na splošno smo familija ki obožuje živali in naravo Smeh Doma smo vedno imeli velike pse, razen Medota, on je bil mali mešanček s prečudovito palmico na hrbtu Smejati se na glas No, ampak je pozneje umrl za rakom Jok Tako sem si jaz vedno želelea majhnega psa. Nisem vedela kakšne pasme, samo da bo majhen. Potem pa sem pred dvema letoma, ko sem delala preko študenta v eni gostilni v nakupovlnem centu našla svojo novo ljubezen Ljubezen . To je šele smešna zgodbica Smejati se na ves glas no da vam povem. Kot sem že rekla sem kelnarila. Spmnem se, da sem imela zelo veliko naročilo, tako da sem imela zelo poln pladenj in nisem mogla kaj veliko gledat stran, razen v pladen in nekaj centimetrov naprej Huh Mize smo imeli tudi na hodniku, tako da si se kar malo sprehodil, predno si prišel do zadnje mize in postregel goste. Bilo mi je malce neprijetno, ker so me pri eni mizi, ko sem šla mimo gledali pod noge in se smejali (jaz seveda nisem videla nič, ker sem imela pladenj in me je bilo strah da mi ne bo ratalo prinesti do tiste zadnje mize, ker je bil tako težek). V glavi sem že imela razne scenarije, da sem se polila z vinom, da imam smetano na hlačih i ne vem kaj še vse. Ko sem se vračala nazaj za šank, sem se pogledala v noge, ampak nisem videla nič nevsakdanjega Smejati se na glas imela sem drugo naročilo (ne tako veliko kot prejšnje Pomezik ), in spet so me gledali pod noge in se mi smejali. No takrat sem pa lahko pogledala dol, čeprav sem imela pladenj v rokah in zagledala belo kepico WAW joj kako sem jo gledala, skor sem tisti pladen enemu na kolena zvrnila, ko sem se zaletela vanj, ki je sedel tam blizu, seveda ni bil jezen, saj je videl da sem gledala nazaj za belo kepico, jaz a hodila naprej (buča jst, sam ko se zaljubiš je konec) Smejati se na glas no in potem ko sem postregla še tist pladenj, sem ga odložila na mizo in dvignila to malo belo kepico v naročje Smejati se na ves glas bial je psička maltežanka, zelo majhen mladiček, najmanjši pes kar sem jih takrat videla Smejati se na glas seveda me je celo prelizala, potem sem videla da me gostje malo čudno gledajo, tako da sem jo spustila na tla in jo še malo čohala, joj kakšen cukerček je bila. Tisti ljufje, ko so se mi smejali za mizo, so bili njeni lastniki. rekli šo, da še nikoli jim ni ušla iz torbice in tako vneto letala za nekom kot za mano Kazati jezik joj, kako se mi je to fino zdelo Smejati se na glas v glavnem, seveda sem si potem umila roke in obraz, da so me ostali gostje nehali prebadati s pogledaom Jezen No, ampak tisti dan, sem se jaz zaljubila v maltežana Ljubezen . Lastniki so mi povedali, katera pasma je in da je mala še mladiček, in da ne bo velika tudi ko bo odrasla, so iimeli tudi slikice s sabo od odraslega maltija (lahko da od mamice, ne vem). No, to je pa moja zgodba, ki se je začela pred dvema letoma, in jo bom uresničila naslednje leto Smejati se na glas Smejati se na glas

LP, Mony
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
majci
Zlati član


Pridružen/-a: 19.10. 2008, 09:58
Prispevkov: 128
Kraj: koroška

PrispevekObjavljeno: 16 Sep 2009 21:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No da še jaz povem kje sem prvič spoznala maltežana oz maltežanko in se zaljubila v njo. Že ko sem bila mala sem hotela imeti malega belega kužana,vndar ga nisem dobila ker smo pri hiši imeli nemškega ovčarja in zdaj si mislim hvala bogu, ker ne bi mogla tako skrbeti zanj kot lahko zdaj. Ko sem začela delat prek študenta sem iz mesca v mesec komaj kaj našparala in sem začela gledat kužke od pekinezarjev,do višavskih terierjev. No končalo se je pa tako, da sem v šoli spoznala svojega fanta, ki je prijatelj od Simoninega sina in tako sem videla Simonino Lady in se zaljubila v njo. In od tistega trenutka sem si zelo želela takšno belo kepica. In zdaj ko ga imam sem najsrečnejša na svetu ne predstavljam si, da ga ne bi bilo, kajti šele tako vidiš da ti takšno malo bitje lahko polepša vsako sekundo tvojega živlenja in ti je lahko v živlenju lepo ker veš da imaš nekoga resnično rad in ti to ljubezen izkazuje nazaj. Ljubezen
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Tačko



Pridružen/-a: 13.08. 2010, 18:54
Prispevkov: 89

PrispevekObjavljeno: 17 Avg 2010 10:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zdaj bom pa še jaz...
Moja naj naj žival je bila vedno pes. Maltežane sem poznala že od prej kajti pri nas maltežani 'VLADAJO' . In že takrat sem se 'zaljubila' v te bele kepice in že takrat sem vedela da če bom imela kdaj psa da bo ta prav maltežan . In eno leto sem si zelo zaželela psa pa mi ni uspelo kajti bila sem še alergična na pasjo dlako . Tako sem takrat dobila zajčeka. Bila sem presrečna ampak v mislih sem še vedno imela kužija. Po dveh letih sem si ga spet zaželela in ker nisem bila več alergična in sem bila res prepričljiva sem ga dobila. Oči ga je šel iskat v Celje. Prej jih sploh nismo videli. In enega kupil. Izbral pa je tistega ki je prvi prišel k njemu se crkljat.
Zdaj sem presrečna. Doma imam že tri leta črnega zajčka in enoletnega (pri nas je 9 mesecev ) belega kosmatinčka maltežana ki se imata rada ! Ljubezen
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
chienAJ=*



Pridružen/-a: 23.12. 2010, 19:24
Prispevkov: 230

PrispevekObjavljeno: 25 Dec 2010 14:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V maltežana sem se zaljubila na prvi pogled Ljubezen Ljubezen Ljubezen Ljubezen Ljubezen
Še zdaj (in vedno tudi bom) mislim, da mi je moja mala (in ta pasma) usojena Ljubezen Ljubezen
_________________
As long as humas beings think animals do not feel, animals have to think humans can't think ...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nadja sayers



Pridružen/-a: 13.12. 2012, 21:51
Prispevkov: 14
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: 14 Dec 2012 21:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jaz sem za maltezane že slišala.... pred kakšnim letom sem bila popolnoma obsedena z raziskovanjem malih pasem psov in sem naletela na maltežana. začela sem malo raziskovati o tej pasmi in sem odkrila, da mi je pasma zelo všeč....... od izgleda, do vseh telesnih in karakternih značilnosti.... da pa sem bila definitivno odločena, da je maltežan moja pasma psov me je prepričala pritlikava maltežanka moje prijateljica, ki se mi je zdela naravnost očarljiva... mami in očetu sem začela dobesedno težit, naj mi kupita maltežana... prosila sem ju na kolenih in se dokazovala pri različnih opravilih in ocenah hahah ....... ko pa sta bila moja starša popolnoma prepričana, da sem skrbna in dovol zrela, pa sta poklicala družino, ki se ukvarja z vzrejo psov in naročila enega...... bila se mtako srečna, da sem jokala, ko sta mi povedala, da 3.1.2013 dobim malo maltežanko, ki sem jo poimenovala Neli..... tako se že veselim, da sem cela nestrpna... celi čas raziskujem pasmo na internetu in se pripravljam na prihod male kepice domov... KOMAJ ČAKAM....... sm22 qwe sm16 [smilie=my heart fire up for you.gif] [smilie=heart fill with love.gif] [smilie=i love you2.gif] [smilie=kiss of love.gif] sm25 doggy :|: :|: :|: :|: :|: rolling ert drfzt š'š'0 ščplok iuzi fdfssdf 8n9c6fk 3e4r zipđ rtz lp Nadja ...... haha vem, da sem se razpričala, vendar sem TAKO vesela, da kar nebi nehala govoriti o tem ......... fajn se mejte in veliko uživancije z vašimi malimi kepicami vam želim ..... :jupi: feff mimkm fdfds
_________________
you must love animals ...... :* :) Smejati se na glas [img][/img]
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Mojčikaaa



Pridružen/-a: 02.07. 2016, 20:28
Prispevkov: 3

PrispevekObjavljeno: 02 Jul 2016 20:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moja zgodba :
Torej, ko sem bila stara pet let smo dobili psa, pasme pudelj. Pudlja, ki mu je bilo ime Piki semimela zelo rada. Ko je pred desetimi leti umrl smo dobili čez pet let mlatežanko Piko. Malo sem vihala nos nad njo saj se mi je zdelo, da je to važen pes. Potem pa sem jo zelo vzljubila. Dobili smo jo ravno en mesec pred tem, ko sem se odselila. Zdaj imam velikega planšarskega psa Aterixa, bradato škotsko ovčarko Neli in dalmatinca Obelixa, maltežana pa nažalost nimam( če ne štejemo Pike ) in sem res žalostna, Neli in Obelixa sem dobila ne, da bi vedela, da ga bom komaj čakam na dan, ko dobim mojega maltežana !
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Ajdica



Pridružen/-a: 18.06. 2016, 15:44
Prispevkov: 7
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: 06 Jul 2016 10:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz pa sem za maltežane slišala v najstniških letih, ko sem (preveč) gledala stare filme z Elizabeth Taylor. In sem imela "fazo" da bi imela maltežana in nič drugega, a so starši močno nasprotovali, ker niso ravno ljubitelji psov. Potem sem nekako se začela bolj ukvarjati s šolo in sem pozabila na to idejo.
Sedaj, ko pa končujem študij in sva s fantom "na svojem" pa sem mu omenila da si želim psa in na mojo srečo je bil takoj za. Naju pri vzrediteljici že čaka bela kepica sreče po imenu Ajda (sama sva lahko izbirala ime Smejati se na glas ), ki se je skotila 19.6. JUPI!!! Na srečo meni življenje s psom ni tuje, ker je babica od nekdaj imela pse in sem z njimi dosti ukvarjala.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Maltežan Seznam forumov -> Naši maltežani Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.