Maltežan Seznam forumov



POMOČ! Hudo agresiven maltežanček

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Maltežan Seznam forumov -> Vzgoja in šolanje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Urša&Sany



Pridružen/-a: 22.03. 2017, 13:47
Prispevkov: 1
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: 26 Jul 2017 08:47    Naslov sporočila: POMOČ! Hudo agresiven maltežanček Odgovori s citatom

Pozdravljene vse skupaj!

Potrebovala bi vašo pomoč. Imam 6 mesečnega maltežančka Sanyja (dobili smo ga ko je imel 2 meseca) in imamo že od malega težave ker je zelo dominanten. Poskušali smo na vse možne načine, ker je veliko grizel in renčal, če mu kaj ni ustrezalo. Nato se je za nekaj časa umiril.

V glavnem ima igračo (KONG-a), v katerega mu damo hrano in on tisto veselo zvrača na vse smeri dokler hrane ne dobi ven. Ampak kar naenkrat je postal protektiven in je začel renčati in lajati če si poskušal priti bližje. Danes pa se mu je čisto zmešalo. Ko ga je fant (ki je poleg mene tudi gospodar) želel prijeti je začel agresivno lajati, renčati, se vanj zaganjati, kazati zobe...dokler mu ga ni uspelo prijeti (še vedno ga je poskušal napasti) in ga odnesel v kopalnico (ki jo uporabljamo kot "ječo" ko kaj slabega naredi) kjer se je Sany še naprej agresivno zaganjal tako, da je moral moj fant uporabiti rahlo silo, da ga je nekako dobil pod kontrolo. To se je prvič zgodilo na tak način, pa bi vam bila izredno hvaležna, če bi mi lahko na kakršen koli način pomagale, ker smo ostali brez idej in tako ne gre naprej. Tudi ko laja glasen NE in NEHAJ ne zaleže.

Z njim imamo težave tudi na sprehodih (lajanje na druge pse in cviljenje vsakič, ko kdo pride mimo, vlečenje na vse smeri kljub poskusom, da bi ga naučili, da hodi poleg). Tako sploh nimamo volje it z njim ven. Poskusili smo ga naučiti tudi poleg doma, ampak ne gre in ne gre. Kar se tiče drugih reči (prostor, sedi, tačka, prosi, ipd.) nismo imeli velikih težav.

Nimamo pa pojma kaj lahko storimo glede njegove pretirane agresivnosti Zalosten Zalosten Zalosten

Veseli bi bili vsake pomoči.
Pa hvala v naprej :*
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Ajdica



Pridružen/-a: 18.06. 2016, 15:44
Prispevkov: 7
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: 11 Avg 2017 08:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Agresija je kar problematična, ko je moja Ajdica začela kazati dominanco, se je vlegla na moje krilo in renčala na fanta, ki se je vsedel poleg. Takrat sem jo dala dol na tla in jo tam držala (ne grobo, samo da je bila doli) in jo božala in govorila pridna pridna. Torej sem jo hvalila, da je bila na tleh in pod nama. Ker s tem, ko je šla na mene je očitno pokazala da ima višjo pozicijo kot moj fant. Se drugače igra z Vami, ali samo s Kongom? Midve se igrava tako, da sicer vlečeva vsaka na svojo stran in dokler ji repek veselo maha, je v redu. Ko pa se ji repek začne divje migat ali pa hoče renčat (tisti zvoki, predno renči) pa ustaviva igro in ji vržem žogico. Kuža je tudi manj agresiven, če je utrujen, tako so mi povedali v pasji šoli, tako da je dobro da ga sprehodite.

Ali je med sprehodi na fleksiju ali na fiksnem povodcu? Ker ko sva jo midva imela na fleksiju, je začela tekat okoli naju in vlečt ko nora. Sedaj pa smo na fiksnem povodcu in jo drživa (na kratko), se pravi ob telesu. Ko pa pridemo do jase, kjer ni ljudi, pa jo dam na dolgi 10metrski povodec in se loviva, tak oda teka in se utrudi. Ko pa se utrudi, pa se učiva trikce, hoje poleg in ostale stvari.

Upam, da kaj pomaga. Razmislite morda o kakšni šoli, sem slišala, da so AlfaKan kar dobri. Meni so pomagali ko sem jih vprašala za nasvete, nikoli pa nisva obiskovvali šole.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Maltežan Seznam forumov -> Vzgoja in šolanje Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.